recruit-agent-analyzing-candidates_74855-4565

Razlika između regrutacije i talent menadžmenta

Proces regrutacije i talent menadžmenta su dve podoblasti ljudskih resursa i veoma su važne za uspešno upravljanje talentima.

Talent menadžment se u osnovi fokusira na sistematski pristup razvoju pul-a talenata. To često uključuje i razvoj i pripremu trenutnih zaposlenih kako bi i oni mogli da zauzmu nove položaje. Regrutacija je grana za razvoj talenata koja se fokusira na popunjavanje otvorenih pozicija najboljim potencijalnim kandidatima koji su trenutno dostupni.

Talent menadžment koristi dugoročne strategije za identifikaciju i razvoj kandidata koji bi ispunili buduće potrebe za kadrovima. To je strateško, proaktivno, kontinuirano, obuhvatno regrutovanje, koje koristi dugoročne strategije kao employer branding, internu mobilnost i tehnologije da bi podržali procese kao što su veza sa kandidatom, analitika podataka, upravljanje učenjem. Takođe, ovo može da se koristi u svakoj industriji.

Regrutovanje koristi tehnike privlačnosti i selekcije za popunjavanje određenih slobodnih mesta u kratkom roku. To je responzivni, linearni proces koji ima određenu krajnju tačku i to je podoblast talent menadžmenta. Ovaj proces se može osloniti samo na strategije kako bi se poslodavci istakli kod pravih talenata, uključujući oglase za posao, tehnologiju kao sistemi za praćenje prijava za posao. Može se i to isto koristi u svim industrijama i ulogama.

Regrutovanje i upravljanje talentima su jednako važni. Regrutovanje je esencijalna funkcija u performansu radnih mesta i važna podoblast upravljanja talentima. Međutim, s obzirom na to da je talent menadžment  dugoročno strateški važniji, njegova uloga je presudna u rešavanju izazova koji se stalno smenjuju na tržištu rada, kao i određivanje strateških prioriteta kao što su ekspanzija nove poslovne linije, redukcija fluktuacije zaposlenih, premošćavanje praznina u veštinama i pripremanje radne snage za buduće izazove u organizaciji.

Prijavite se da besplatno dobijate na mejl jednom mesečno najbolje primere iz svetske prakse i najnovije inovacije i vesti iz Employer Branding sveta!

Izvor: www.managerhrmagazine.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *