Top 100 Employer Brands Serbia

2021

The Employer Branding Agency je sprovela nezavisno sveobuhvatno istraživanje najboljih brendova poslodavaca na teritoriji Srbije za 2021. godinu.

Cilj istraživanja bio je da se odrede najbolji brendovi poslodavaca iz svakog segmenta privrede kako bi im odali priznanje, istakli njihovu važnost i podstakli druge poslodavce da ulažu i unapređuju svoje Employer Branding prakse.

Istraživanje se vršilo od 20.08 – 20.09.2021. i rađeno je na velikom uzorku od oko 3000 ispitanika koji čine radno sposobno stanovništvo starosti od 18 do 65 godina na teritoriji cele Republike Srbije.

Upravo rezultati na ovim rang listama odražavaju značaj kumulativnog internog i eksternog brenda poslodavca, čime je javnost Srbije rangirala poslodavce na osnovu njihove opšte reputacije, želje da budu deo njihovog tima, utiska koji su ranije stekli o poslovanju kompanije i njenom odnosu prema zaposlenima.

Anketa se sastojala od 17 kategorija od kojih 16 predstavlja pojedinačnu kategoriju koja obuhvata sve najveće poslodavce iz te kategorije odnosno industrijske grane u kojoj se bira najbolji brend poslodavca i glavnu kategoriju koja se odnosi na generalan izbor najboljeg brenda poslodavca iz cele privrede Srbije. Ispitivanje se sprovodilo u online formatu i bilo je zatvorenog tipa gde su bili ponuđeni svi najveći poslodavci iz te kategorije sa opcijom dodavanja ličnog izbora, kao i uključenom opcijom shuffle, i time je bilo omogućeno da se obuhvati cela privreda, odnosno svi vodeći poslodavci u Srbiji. Stoga ovi rezultati predstavljaju opšte mišljenje javnosti Srbije o poslodavcima.

Rezultati istraživanja su sledeći: